My Blog

Hur mår man av fototapeter?

Det som får många att satsa på fototapeter är att de är så enkla att hantera. Istället för att måla om alla väggar i ny färg kan du dekorera en vägg med fototapet. Resultatet är ett rum som känns helt nytt och fräscht. Men hur länge ska du leva med samma motiv?

Fototapeter är inte för evigt

När du ser att fototapeter klarar av spill, solljus och mer kanske du får intrycket av att de aldrig ska plockas ner. Så är det inte! En fototapet kan enkelt bytas och du behöver inte leva med den längre än vad du vill.

Priserna för tapeter med bilder är otroligt fördelaktiga. Lägg till detta att du själv kan montera. Du behöver inte leja en professionell tapetserare eller målare för att få bilden på plats. Därmed är det inte så mycket att fundera över. Det är bara att byta när du vill.

Byt varje säsong eller vart tredje år

Det finns de som byter fototapeter varje säsong. De väljer något varmt och djupt till vintern och sedan något ljusare i gröna toner till våren. Det här kan vara ett sätt att få in den naturliga stämningen i olika årstider i hemmet.

Andra tycker inte att det är smidigt att byta ut fototapeter så ofta. De väljer istället att kombinera byte av fototapet med ny färg på väggen. Det kan innebära att det blir ny tapet med foto på väggen vart tredje år eller kanske vart femte.

Det är viktigt att du är nöjd

Det allra viktigaste är att du är nöjd med dina väggar. De påverkar trots allt stämningen i ditt hem markant. Om du känner att det är dags för en ny fototapet behöver du inte vänta på nästa ommålning. Beställ ett nytt inspirerande motiv online och byt omgående!